Intervisie voor medewerkers

Zijn er in uw organisatie misschien teams waarvan de leden effectiever willen zijn? Is een versterking van de persoonlijke en professionele ontwikkeling bij uw medewerkers nodig om betere resultaten te behalen? Dan kan intervisie als leermethode een efficiënt hulpmiddel zijn om dit te bereiken. Daarmee pak je systematisch en gestructureerd werkproblemen vanuit een persoonlijke invalshoek aan. Mensen gebruiken hierdoor efficiënter de hulp en deskundigheid van collega’s om werkvraagstukken op te lossen. Zij krijgen meer inzicht in hun eigen handelen en leren hun eigen aandeel en verantwoordelijkheid in werkvraagstukken te onderkennen. Uiteindelijk doel is het evenwicht te herstellen tussen de kerncompetenties van mensen en hun vaardigheden. Teams als geheel functioneren hierdoor effectiever en efficiënter.

Intervisie is geen therapie, beoordelingsinstrument of verplicht nummer en is niet oppervlakkig en vrijblijvend. Uitgangspunt is de basis van strikt vertrouwen binnen de intervisiegroepen. Je open en kwetsbaar durven opstellen zijn namelijk essentieel in een intervisiegroep.

De groepen worden door een adviseur wegwijs gemaakt met intervisie. Daarna zijn de groepen in staat zelf door te gaan.

Intervisie is geschikt voor teams, maar ook voor diverse professionals zoals hr managers, mediators, bmw-ers of vertrouwenspersonen.

Intervisie voor vertrouwenspersonen:

Organisaties en vertrouwenspersonen zelf stellen steeds meer eisen aan professionalisering. Ook de LVV (Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen) stelt intervisie verplicht vanuit de noodzaak tot reflectie en onderhoud van vakmanschap als vertrouwenspersoon. De vereisten van de LVV voor certificering zijn dat elke vertrouwenspersoon minimaal 4 x per jaar aan een intervisiebijeenkomst deelneemt. De intervisiebijeenkomsten van Winston & Partners voldoen aan de certificeringseisen.

Wij bieden speciaal voor vertrouwenspersonen begeleide intervisie bijeenkomsten aan.

De deelnemers leren werken met het basismodel van intervisie. De 3 rollen in een intervisiegroep: de inbrenger, de facilitator en de deelnemer, worden geoefend. Elke deelnemer brengt een vraagstuk in. Gezamenlijk wordt een vraagstuk gekozen. De deelnemers oefenen met het stellen van open en zo waardenvrij mogelijke vragen en doorlopen het gehele intervisieproces. Ieder krijgt een hand-out met informatie over intervisie en de gebruikte intervisiemethode.

Beoogd resultaat: elke deelnemer heeft een positieve ervaring opgedaan met intervisie en heeft geoefend met de diverse rollen en heeft een verbeterslag gemaakt in de kwaliteit van vragen stellen.

Tijd: een dagdeel

Aantal deelnemers: minimaal 5 maximaal 8 deelnemers

Niveau: MBO / HBO / Academisch

Kosten per persoon per keer: € 166,- , exclusief 21% BTW

In company: wij stellen graag een offerte voor u op.

 

Op welke manier kan je deelnemen?

  1. Open inschrijving
  2. In company
  3. Formeer zelf een intervisiegroep en meld u aan met uw vraag.

Neem contact met ons op indien u meer wilt weten over de mogelijkheden.