201605.27
Off
0

Duurzame inzetbaarheid: Europese campagne

by in News

Op 14 april 2016 is een Europese campagne voor de jaren 2016-2017 over Duurzame Inzetbaarheid gelanceerd, onder de titel ‘Healthy Workplaces for All Ages’. In Brussel zorgden EU-commissaris Thyssen en Minister Asscher voor de kick off van deze campagne.

De Nederlandse versie hiervan: de campagne “Gezond werk, voor alle leeftijden” startte eveneens op 14 april op diverse plekken in Nederland. Hierin werd de aandacht gericht op gezonde arbeidsomstandigheden voor alle leeftijden.

Met een ouder wordende beroepsbevolking is het noodzakelijk om te zorgen voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden tijdens het werkende leven van mensen. Het bevorderen van duurzaam werk en gezond ouder worden leidt tot beter gemotiveerde en fittere medewerkers, Dit draagt bij aan lagere ziekteverzuimcijfers en minder personeelsverloop waardoor tevens een hogere productiviteit ontstaat. Organisaties en medewerkers hebben hier dus beiden baat bij.

Download hier de Europese campagnegids en de flyer.

In het kader van de campagne wordt tevens een conferentie georganiseerd tijdens de speciale week ‘Gezond werk, voor alle leeftijden’. Tijdens deze week, van 11 t/m 16 november 2016, wordt op allerlei manieren aandacht besteed aan werkdruk en werkstress. De centrale vraag is: hoe verbetert uw organisatie de Duurzame Inzetbaarheid op het werk? Tot 14 september a.s. kunnen organisaties die op doeltreffende wijze Duurzame Inzetbaarheid verbeteren zich inschrijven voor de Goede Praktijken Competitie  waarbij prijzen uitgereikt worden aan de best presterende organisaties op dit vlak.

Zie hiervoor:  https://www.arboineuropa.nl/goedepraktijken