071 - 513 2493
info@winstonpartners.nl

Bedrijfsmaatschappelijk werk

Wij bieden snelle, resultaatgerichte ondersteuning om het welzijn, functioneren en goede werk/privé balans te bevorderen.

Ondersteuning voor welzijn en functioneren van medewerkers te bevorderen met een bedrijfsmaatschappelijk werker

Specialist in bedrijfsmaatschappelijk werk

Onze bedrijfsmaatschappelijk werkers streven ernaar medewerkers en organisaties te versterken, door te focussen op het verbeteren van de balans tussen werk en privé, het stimuleren van vitaliteit en het realiseren van duurzame inzetbaarheid.

Een baan kan zowel een krachtig medicijn als een mogelijke bron van mentale belasting voor een medewerker zijn. Met bedrijfsmaatschappelijk werk helpt een organisatie medewerkers om gezond en vitaal te werken. In een mentaal krachtige organisatie floreren mensen, zijn ze productiever, betrokken bij hun werk en bereid om gezamenlijk te groeien – een win-win situatie die zowel de organisatie als de medewerker ten goede komt.

Meer informatie aanvragen
Specialist in bedrijfsmaatschappelijk werk - Winston & Partners
Schakel een bedrijfsmaatschappelijk werker voor uw organisatie - Winston & Partners

Waarom een bedrijfsmaatschappelijk werker inzetten?

Een bedrijfsmaatschappelijk werker is een deskundige in psychosociale zorg voor medewerkers. De bedrijfsmaatschappelijk werker helpt bij het zoeken naar oplossingen voor de medewerkers en leidinggevenden die knelpunten ervaren in gezondheid en uitdagingen rondom werk of privé.  Denk aan arbeidsconflicten, werkdruk, pesten en problemen thuis. Het doel is om problemen aan te pakken zodat uitval uitblijft, de werknemer weer optimaal presteert en het werkplezier herstelt. Deze preventieve aanpak voorkomt hoge ziektekosten of een lage productiviteit. Bovendien waarderen medewerkers  een bereikbaar aanspreekpunt voor hun problemen.

De expertise van onze bedrijfsmaatschappelijk werkers

Ons traject als bedrijfsmaatschappelijk werker bij jullie organisatie

1. Inzicht in de situatie

Na het invullen van het aanmeldformulier volgt telefonisch contact met de medewerker om de situatie beter te begrijpen, specifieke uitdagingen, zorgen en behoeften van de medewerker en organisatie worden besproken. We plannen een afspraak voor een intakegesprek binnen 1 week.

2. Intakegesprek

Een eerste ontmoeting waarin de professional de situatie van de medewerker bespreekt, inventariseert wat er aan de hand is en samen met de medewerker de hulpvraag identificeert en verwachtingen afstemt. Samen wordt het gewenste eindresultaat van het traject bepaald.

3. Opstellen plan van aanpak

Na het intakegesprek stellen we een trajectplan op. Het trajectplan bevat de stappen die worden doorlopen en het gewenste resultaat wat de medewerker wil behalen. Een concreet en duidelijk plan geeft richting en biedt helder zicht op het gewenste eindresultaat.

4. Uitvoeren van traject

De bedrijfsmaatschappelijk werker en medewerker voeren krachtige gesprekken, gericht op het oplossen van de situatie van de medewerker en het bereiken van een optimaal functioneringsniveau. Het beoogde eindresultaat staat altijd centraal en wordt betrokken in de begeleidingsgesprekken.

4. Eindresultaat, evaluatie en nazorg

Na het doorlopen van het traject, wordt de behaalde resultaten geëvalueerd. De situatie van de medewerker is opgelost of de medewerker kan de situatie zelf goed aansturen en is in staat om krachtig en vitaal inzetbaar te zijn in werk. Indien nodig worden vervolgstappen of nazorgmaatregelen ingezet.

Onze bedrijfsmaatschappelijk werkers zijn ingeschreven bij het Registerplein

Registerplein is er om aan iedereen te tonen dat iemand die in het register staat ingeschreven voldoet aan de standaarden voor sociale professionals.

Meld je hier aan voor bedrijfsmaatschappelijk werk

Heb je vragen of ondervind je uitdagingen die het werkplezier en de privésituatie, voor jezelf of voor een van je medewerkers, beïnvloeden?

Laat onze bedrijfsmaatschappelijk werkers met je meedenken en je begeleiden naar een positieve wending.

Meld je aan via het formulier. Wij nemen dan contact op om de mogelijkheden met je te bespreken.

Dank je wel! Jouw inzending is ontvangen!
Oeps! Er is iets misgegaan bij het invullen van het formulier.

Bekijk ook onze trainingen

Onze professionals verzorgen ook trainingen met onderwerpen als Grip op werkdruk, Fit in je hoofd Thema's zijn onder andere stressmanagement, het creëren van een gezonde balans tussen werk en privé, en het ontwikkelen van assertiviteit. Klik voor meer informatie over de trainingen op onderstaande knop.

Meer weten

Heb je vragen of wil je een offerte?

Je kan ons altijd contacten. We denken graag met je mee.

ContactformulierBellen
Terug naar boven